δρασεις

Our Wednesdays

Κάθε Τετάρτη μαζευόμαστε στο χώρο μας στο Μαρούσι και μαγειρεύουμε μερίδες φαγητού για άτομα σε ανάγκη.

Η ομάδα μας μαγειρεύει σπιτικό φαγητό με τις καλύτερες πρώτες ύλες, συσκευάζει τις μερίδες και ετοιμάζει και ζεστό/ κρύο τσάι. Χρησιμοποιούμε πάντα οικολογικές συσκευασίες. Συνοδεύουμε το φαγητό με ψωμί, γλυκό, φρούτο και νερό.

Όλα τυλίγονται σε χαρτοπετσέτες και συσκευάζονται περιποιημένα και καθαρά με σεβασμό προς τα άτομα που θα τα παραλάβουν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ό,τι ακριβώς θα τρώγαμε και εμείς.

Πολλές φορές διανέμουμε και ρουχισμό καθώς και άλλα απαραίτητα είδη που θα μας ζητηθούν. Η ομάδα μας στη συνέχεια μεταβαίνει στο κέντρο όπου μοιράζει τις μερίδες και ενημερώνεται για τις νέες ανάγκες.

Δεν παραλείπουμε καμία Τετάρτη τη δράση μας, είτε υπάρχουν καιρικά φαινόμενα είτε αργίες.
Παράλληλα στηρίζουμε οικογένεια που έχουν ανάγκη σε διάφορα σημεία της Αττικής/ Ελλάδος. Τα πακέτα αυτά φτιάχνονται τις Τετάρτες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Γεύματα

Κοστίζει ένα γεύμα

Kαμία πράξη καλοσύνης όσο μικρή κι αν είναι δεν πάει χαμένη

%

7 στους 10 Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας

Το 2023 υπολογίζεται ότι στην Αθήνα οι άστεγοι υπερβαίνουν τους 1.600! 

Περισσότερα από 3.000.000 άτομα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 

Ήξερες ότι ο όρος «άστεγος» δεν ορίζει μόνο όσους ζουν στο δρόμο;

Σύμφωνα με τον ορισμό της αστεγίας που δίνει η FEANTSA, άστεγος/η δεν θεωρείται μόνο εκείνος/η που διαβιεί αποκλειστικά στον δρόμο. Σε αστεγία θεωρείται οποισδήποτε αδυνατεί να να έχει ένα κατάλληλο οίκημα προς διαβίωση.

ΜΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΤΕΓΙΑ!

Ο στόχος μας

Βασικός μας στόχος είναι μέσα από δράσεις να προσφέρουμε, να ενημερώσουμε και να καταπολεμήσουμε τους κοινωνικούς αποκλεισμούς της χώρας μας. 

Η όραση μας

Συνδέουμε την προσφορά με την υγιεινή διατροφή, στην οποία όλοι έχουν δικαιώμα.

Η ιστορία μας

Η πρώτη μας δράση έγινε προς τιμήν του 19χρόνου φίλου μας Γιώργου Σάρλη που δεν κατάφερε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν η αφορμή για να μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε τη πρώτη μας οργανωμένη δράση της Τετάρτης.