τι κανουμε

Οι δράσεις μας

Η Genesis Hellas είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΑΜΚΕ). Δραστηριοποιούμαστε σταθερά από το 2018 προσπαθώντας να υποστηρίζουμε πάντα όσους μας έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι μια βασική παρουσία σε διάφορους τομείς της χώρας μας με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας.

Φροντίδα αστέγων

Κάθε Τετάρτη μαζευόμαστε στο χώρο μας στο Μαρούσι και μαγειρεύουμε μερίδες φαγητού για άτομα σε ανάγκη. Η ομάδα μας μαγειρεύει σπιτικό φαγητό με τις καλύτερες πρώτες ύλες, συσκευάζει τις μερίδες και ετοιμάζει και ζεστό/ κρύο τσάι. Χρησιμοποιούμε πάντα οικολογικές συσκευασίες. Συνοδεύουμε το φαγητό με ψωμί, γλυκό, φρούτο και νερό.

Όλα τυλίγονται σε χαρτοπετσέτες και συσκευάζονται περιποιημένα και καθαρά με σεβασμό προς τα άτομα που θα τα παραλάβουν. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ό,τι ακριβώς θα τρώγαμε και εμείς.

Πολλές φορές διανέμουμε και ρουχισμό καθώς και άλλα απαραίτητα είδη που θα μας ζητηθούν. Η ομάδα μας στη συνέχεια μεταβαίνει στο κέντρο όπου μοιράζει τις μερίδες και ενημερώνεται για τις νέες ανάγκες.

Δεν παραλείπουμε καμία Τετάρτη τη δράση μας, είτε υπάρχουν καιρικά φαινόμενα είτε αργίες.
Παράλληλα στηρίζουμε οικογένεια που έχουν ανάγκη σε διάφορα σημεία της Αττικής/ Ελλάδος. Τα πακέτα αυτά φτιάχνονται τις Τετάρτες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Γεύματα

Κοστίζει ένα γεύμα

Kαμία πράξη καλοσύνης όσο μικρή κι αν είναι δεν πάει χαμένη

Έκτακτες ανάγκες

Ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές κρίσεις
Σε όποια έκτακτη ανάγκη υπάρχει, η ομάδα μας αμέσως οργανώνει αποστολή για να συνδράμει.

Ανεβάζουμε αναρτήσεις για τα είδη που ζητούνται, ετοιμάζουμε φορτηγό με αποστολές και πάμε οι ίδιοι πάντα στο σημείο για να μιλήσουμε με το κόσμο, να αφήσουμε τα πράγματα και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη ώστε να μην αισθάνονται μόνοι οι πληγέντες.

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να έρθει

Πλημμύρες στην Εύβοια

2020

Φωτιά

2021, 2022

Σεισμός Ελασσόνα

2021

Christmas Blessings

Θέλοντας να αποτυπώσουμε το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων και του κλίματος που επικρατεί, κάθε Χριστούγεννα ρωτάμε τους άστεγους και τα άτομα που προσφέρουμε φαγητό, τι θα ήθελαν σαν δώρο Χριστουγέννων.

Φτιάχνουμε μια προσωποποιημένη λίστα με λεπτομέρειες και στη συνέχεια ψάχνουμε τα δώρα, τα συσκευάζουμε σε γιορτινές συσκευασίες και γράφουμε προσωπικές κάρτες με ευχές. Στη συνέχεια αυτά τα δώρα μοιράζονται Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά προσφέροντας ζεστασιά σε όσους τα παραλαμβάνουν.

Ο στόχος μας

Βασικός μας στόχος είναι μέσα από δράσεις να προσφέρουμε, να ενημερώσουμε και να καταπολεμήσουμε τους κοινωνικούς αποκλεισμούς της χώρας μας. 

Η όραση μας

Συνδέουμε την προσφορά με την υγιεινή διατροφή, στην οποία όλοι έχουν δικαιώμα.

Η ιστορία μας

Η πρώτη μας δράση έγινε προς τιμήν του 19χρόνου φίλου μας Γιώργου Σαρλή που δεν κατάφερε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν η αφορμή για να μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε τη πρώτη μας οργανωμένη δράση της Τετάρτης.