τι κανουμε

Οι δράσεις μας

Η Genesis Hellas είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΑΜΚΕ). Δραστηριοποιούμαστε σταθερά από το 2018 προσπαθώντας να υποστηρίζουμε πάντα όσους μας έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι μια βασική παρουσία σε διάφορους τομείς της χώρας μας με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας.

Our Wednesdays

Κάθε Τετάρτη μαζευόμαστε στο χώρο μας στο Μαρούσι και μαγειρεύουμε μερίδες φαγητού για άτομα σε ανάγκη. Η ομάδα μας μαγειρεύει σπιτικό φαγητό με τις καλύτερες πρώτες ύλες, συσκευάζει τις μερίδες και ετοιμάζει και ζεστό/ κρύο τσάι. Χρησιμοποιούμε πάντα οικολογικές συσκευασίες. Συνοδεύουμε το φαγητό με ψωμί, γλυκό, φρούτο και νερό.

Christmas Blessings

Θέλοντας να αποτυπώσουμε το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων και του κλίματος που επικρατεί, κάθε Χριστούγεννα ρωτάμε τους άστεγους και τα άτομα που προσφέρουμε φαγητό, τι θα ήθελαν σαν δώρο Χριστουγέννων.

A kitchen for good

Σε συνεργασία με την Humanity Greece το 1ο εθελοντικό συντονιστικό κέντρο ξεκινήσαμε τη κοινωνική κουζίνα ‘A kitchen for good”

Η δράση πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στο συντονιστικό κέντρο Μυλλέρου 76 στις 18:00 και μπορεί να συμμετέχει όποιος εθελοντής το επιθυμεί.

Έκτακτες ανάγκες

Ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές κρίσεις
Σε όποια έκτακτη ανάγκη υπάρχει, η ομάδα μας αμέσως οργανώνει αποστολή για να συνδράμει.

Ανεβάζουμε αναρτήσεις για τα είδη που ζητούνται, ετοιμάζουμε φορτηγό με αποστολές και πάμε οι ίδιοι πάντα στο σημείο για να μιλήσουμε με το κόσμο, να αφήσουμε τα πράγματα και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη ώστε να μην αισθάνονται μόνοι οι πληγέντες.

Μικροί εθελοντές

Παιδικό εργαστήριο: Μικροί εθελοντές εν δράση, γνωρίζοντας τον εθελοντισμό μέσα από το παιχνίδι. 

Με τη συμμετοχή μας στο 1ο Civil Society Festival ξεκινήσαμε ένα παιδικό εργαστήριο όπου τα παιδιά θα μάθουν την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού στην κοινωνία μας.

Ο στόχος μας

Βασικός μας στόχος είναι μέσα από δράσεις να προσφέρουμε, να ενημερώσουμε και να καταπολεμήσουμε τους κοινωνικούς αποκλεισμούς της χώρας μας. 

Η όραση μας

Συνδέουμε την προσφορά με την υγιεινή διατροφή, στην οποία όλοι έχουν δικαιώμα.

Η ιστορία μας

Η πρώτη μας δράση έγινε προς τιμήν του 19χρόνου φίλου μας Γιώργου Σάρλη που δεν κατάφερε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν η αφορμή για να μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε τη πρώτη μας οργανωμένη δράση της Τετάρτης.