ποιοι ειμαστε

Genesis Hellas

Η Genesis Hellas είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΑΜΚΕ). Δραστηριοποιούμαστε σταθερά από το 2018 προσπαθώντας να υποστηρίζουμε πάντα όσους μας έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι μια βασική παρουσία σε διάφορους τομείς της χώρας μας με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας.

Εις μνήμη του Κωνσταντίνου Πετσίνη

τι κανουμε

Οι δράσεις μας

Μετά από χρόνια εθελοντισμού νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε το δικό μας οργανισμό και να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία με το δικό μας τρόπο. 

Εχουμε σεμινάρια υγιεινής διατροφής, διακοπής καπνίσματος, καθώς και τη δωρεά φαγητού σε όσους έχουν ανάγκη. Μαγειρεύουμε μόνο χορτοφαγικά γεύματα με θρεπτική αξία. Στηρίζουμε άστεγους, άπορους, κοινωνικά αποκλεισμένους, άνεργους,  πρόσφυγες, χρήστες και οποιονδήποτε μας ζητήσει βοήθεια χωρίς ουδεμία διάκριση.

Καπνισμα

Με μια απλή μέθοδο και απόλυτα φυσική, χωρίς φάρμακα, και άλλα χημικά, μπορεί ο καθένας να κόψει το τσιγάρο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο βλαβερό είναι για την υγεία του ανθρώπου, γι αυτό άλλωστε αναγράφεται και επάνω σε κάθε πακέτο, τους κινδύνους που διατρέχει κάποιος όταν καπνίζει.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η τροφή μας είναι το φάρμακό μας έλεγε ο Ιπποκράτης. Εμείς σαν Έλληνες, έχοντας τέτοιο αρχαίο πλούτο και μια καταπληκτική μεσογειακή διατροφή, θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι και σε αυτό το τομέα.

Ο στόχος μας

Βασικός μας στόχος είναι μέσα από δράσεις να προσφέρουμε, να ενημερώσουμε και να καταπολεμήσουμε τους κοινωνικούς αποκλεισμούς της χώρας μας. 

Η όραση μας

Συνδέουμε την προσφορά με την υγιεινή διατροφή, στην οποία όλοι έχουν δικαιώμα.

Η ιστορία μας

Η πρώτη μας δράση έγινε προς τιμήν του 19χρόνου φίλου μας Γιώργου Σάρλη που δεν κατάφερε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν η αφορμή για να μαζευτούμε και να ξεκινήσουμε τη πρώτη μας οργανωμένη δράση της Τετάρτης.

γνωρισε την

Ομάδα μας

Κωνσταντίνος Πετσίνης

Κωνσταντίνος Πετσίνης

Ιδρυτής

Το πρώτο ιδρυτικό μέλος με το όραμα του Genesis, απεβίωσε στις 1 Φεβρουαρίου του 2022 αφήνοντας σημαντικό έργο πίσω του. Στόχος μας είναι να το συνεχίσουμε και να το επεκτείνουμε.

Ροζαλία Πετσίνη

Ροζαλία Πετσίνη

Co-Founder

Γιάννη Πετσίνης

Γιάννη Πετσίνης

Co-Founder

Ιφιγένεια Μπακέλλα

Ιφιγένεια Μπακέλλα

Διευθύντρια

Μαρία Σάρλη

Μαρία Σάρλη

Μαγείρισσα

Σοφία Κωνσταντινίδου

Σοφία Κωνσταντινίδου

Project Manager