Μικροί Εθελοντές στα Εκπαιδευτήρια Δούκα – Summer camp!

από | Ιούλ 5, 2024

Μικροί Εθελοντές στα Εκπαιδευτήρια Δούκα – Summer camp!

από | Ιούλ 5, 2024

Το παιδικό μας εργαστήριο Μικροί εθελοντές: γνωρίζοντας τον εθελοντισμό μέσα από το παιχνίδι βρέθηκε στο summer camp των εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Με τα παιδιά του νηπιαγωγείου συζητήσαμε τι σημαίνει “άστεγος”, πως μπορούμε να βοηθήσουμε, παίξαμε, αναφερθήκαμε σε διάφορες περιπτώσεις που χρειάζεται στην καθημερινότητα μας να βοηθήσουμε εθελοντικά τους συνανθρώπους μας και τα ίδια τα παιδιά μοιράστηκαν μαζί μας ιδέες για το πως θα βοηθήσουν στο μέλλον όταν χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την έννοια της προσφοράς και με συνθήκες όπως η αστεγία, οι πρόσφυγες, οι καταστροφικές πυρκαγιές, κινητικές αναπηρίες καθώς και η ευαλωτότητα πληθυσμών που χρειάζονται φαγητό και είδη ανάγκης.

Στο τέλος έφτιαξαν τοστάκια με μαρμελάδα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και ζωγράφισαν ωραία μηνύματα στις σακούλες που μοιράζουμε το φαγητό.

Ευχαριστούμε τα εκπαιδευτήρια Δούκα για την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη διάθεση τους να μεταδώσουν στα παιδιά όμορφα μηνύματα!